Waarom dans?

Wat zou het fijn zijn om je als mens vrij te voelen. Te kunnen ervaren dat je krachtig bent en vol vertrouwen het leven tegemoet treedt. Dat je plezier hebt en blij bent! Je doet wat je graag zou willen doen. Gezond en gelukkig!

De realiteit is voor veel mensen anders. Ze voelen zich vastzitten, kwetsbaar en niet bij machte om te veranderen. Levensvreugde is niet of nauwelijks aanwezig en vaak voelt men zich niet fit en energiek.

Er moet wat gebeuren, er is een verlangen naar een andere beweging… 
Dansen kan deze beweging zijn! Dansen brengt je vanuit het hoofd weer in het hart en maakt je aanwezig in je lichaam. Je wordt je meer bewust van jouw leven. Op een geleidelijke wijze worden de dansen onderdeel van je leven en creëren nieuwe mogelijkheden. Je voelt meer ruimte en het leven wordt sprankelender

Dansen leert je om vrijer te bewegen en in contact te komen met je eigen vitale kracht. Het stimuleert je om jouw eigen ritme te (her) ontdekken en opent je ogen voor de wereld om je heen.

Tijdens de dansworkshop word je door de dansoefeningen en bijbehorende muziek uitgenodigd om in het moment aanwezig te zijn en te ontspannen. Je hoofd krijgt even rust en er onstaat ruimte om weer in contact te komen met je eigen gevoelens, vitaliteit, verlangens en instincten.

Daarnaast geeft dans energie en plezier!