Dansdocenten

Yvonne Schop & Gert-Jan den Adel

Foto Y en GJ witte rand.png

Yvonne Schop

Als jong meisje kwam ik veel te snel in een volwassen wereld terecht waar het denken en het intellect centraal stonden. Een wereld die onveilig was, met chaos en onrust. Vroeg leerde ik te overleven en stopte mijn gevoeligheid en helderheid weg; mijn lichtje deed ik uit.

Voor lange tijd was ik afgesneden van een vruchtbare bodem en deed wat er van mij verwacht werd. Met alle consequenties van dien. Op jonge leeftijd kondigde mijn eerste burn-out zich aan. Een wake-up call die niet genegeerd kon worden en mij uitnodigde om in een andere beweging te komen.

Ik leerde snel, begon op mijn innerlijke kompas te navigeren en vond een prachtige vruchtbare bodem in Zuid-Afrika. Ik woonde, werkte en studeerde daar en ontdekte mijn roots, mijn essentie. Mijn vermogen om mezelf te helen werd mijn grootste rijkdom. Dansen gaf me vrijheid, kracht en plezier. Al dansend werd ik een vrouw van de wereld, reislustig en avontuurlijk. Mijn leven sprankelde en liet me thuiskomen bij mezelf. Eindelijk kon ik mijn leven omarmen.

Dansen gaat voorbij de woorden en geeft direct toegang tot mijn hart, mijn ware ik. De muziek is de universele taal die ik zo goed versta. Ik ben de dans, de danser en dans in de wereld van nu. Met alles wat ik op mijn pad tegen kom!

Naast bevlogen dansdocente, ben ik moeder van een prachtige zoon en partner van Gert-Jan, waarmee ik in het leven dans. Ruim 11 jaar heb ik een gezondheidspraktijk waar ik mensen ondersteun om op een natuurlijke manier weer terug te keren naar gezond en gelukkig leven (www.natuurlijk-gezond-zijn.nl)

Gert-Jan den Adel

Waarom is dansen voor mij belangrijk? Omdat het me helpt om op een completere, rijkere manier in mijn leven te staan.

Mijn jeugd, school- en studietijd stonden voor een groot deel in het teken van het ontwikkelen van mijn denkkracht. Vanaf de Citoscore op de lagere school tot mijn afstuderen en later ook in mijn werk. Ik werd constant gestimuleerd om na te denken, mijn slimheid verder te ontwikkelen en daarmee steeds weer teams verder te brengen. Dat dit vaak lukte leek een bevestiging dat ik goed en zinvol bezig was.

Toch voelde de manier waarop ik leefde gehaast en incompleet. Continu verbonden zijn met mijn denken maakte me onrustig. Het voelde dat ik een deel van mezelf niet meenam in mijn leven. Het inbrengen van mijn gevoelswereld, omgaan met mijn emoties en die van anderen en het aangaan van de verbinding met anderen, ik had er nog niet veel kaas van gegeten. Een mooie uitspraak van Ralph Waldo Emerson uit die tijd is: “What lies behind us and what lies in front of us, are nothing compared by what lies inside of us.” Ik vond in deze uitspraak een krachtige uitnodiging om mijn binnenwereld verder te ontdekken.

In 2002 ontdekte ik Biodanza en ik merkte dat dans voor mij een hele goede manier was om die ontdekking in mezelf te ondersteunen. Dansen was nieuw voor me maar ik voelde direct dat het deuren in mezelf opende die lang hadden dicht gezeten. Daarnaast gaf dansen me een vrij gevoel en was het gewoonweg erg leuk!

Door Biodanzales te geven hoop ik ook dat andere mensen deze reis in zichzelf kunnen maken. Ik voel mij na een avond dans opgeladen en in verbinding met mezelf, met mijn partner Yvonne en de wereld om me heen.